Falska potatisbakelser är något extra att sätta gaddarna i till finkaffet på söndag. Otroligt saftiga med en fin sötma passandes alla sorters läckergommar när det suger i söttarmen. Betydligt mer smakrika än vad som visas på den otroligt fattiga bilden.
PrintFalska potatisbakelser
- Total Time: 35 mins
- Yield: 30 bitar 1x
Ingredients
Scale
- 200 g smör
- 4 dl socker
- 4 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
Fyllning
- 200 g smör
- 2 dl florsocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 2 dl färdig marsankräm
Garnering
- 300 g mandelmassa
- 2 msk kakao
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop smör och socker tills det blir krämigt, och tillsätt sedan äggen.
- Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk.
- Grädda i mitten av ugnen på en plåt med bakplåtspapper i 15 minuter och låt svalna.
Fyllning
- Rör ihop smör, flors- och vaniljsocker krämigt, och blanda ner den färdiga marsankrämen. Bred smörkrämen över kakan.
- Riv mandelmassan över smörkrämen och sikta kakao över.
- Skär i bitar, servera och njut.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 15 mins
89
Aasa säger
Mjölk står det i beskrivningen till botten, hur mycket då??
Hur mycket mjölk ska det vara i degen till potatisbakelserna