Pumpkin cinnamon rolls är höstinspirerad bakelse för dig som längtar efter regn och rusk, eller helt enkelt bara något sött. Den är söt, brödlik och tillfredsställande och är en kombination av rismjöl, majsstärkelse och vaniljkaseinprotein.
PrintPumpkin cinnamon rolls
- Total Time: 32 minuter
- Yield: 8 små bullar 1x
Description
Pumpkin cinnamon rolls är höstinspirerad bakelse för dig som längtar efter regn och rusk, eller helt enkelt bara något sött. Den är söt, brödlik och tillfredsställande och är en kombination av rismjöl, majsstärkelse och vaniljkaseinprotein.
Ingredients
Till degen
50 g rismjöl
3 msk (25 g) tapiokamjöl
⅔ skopa (20 g) vaniljkaseinprotein
½ tsk (2 g) bakpulver
80 g pumpa på burk
2 msk (30 g) flytande äggvita
Till fyllningen
1 ½ tsk (7 g) smör, smält
1 ⅔ msk (20 g) socker
1 tsk (2 g) kanel
Till frosting
2 msk (24 g) cream cheese frosting
Instructions
1. Värm ugnen till 200°C.
2. Blanda mjöl, bakpulver och proteinpulver ordentligt. Tillsätt pumpan och äggvitan. Rör om tills det blir en deg.
3. Lägg ut två stora bitar bakplåtspapper. Spraya varje sida med olja.
4. Lägg degen på ett papper och täck med det andra pappret. Kavla ut degen tills den är c:a 1/2 cm tjock och i en rektangel. Man vill inte ha den så tunn att den går sönder eller så tjock att den inte kan rullas.
5. Blanda samman sockret och kanelen och det smälta smöret.
6. Bred ut smöret över degen och häll i kanelsockret.
7. Lyft upp det nedre lagret av vaxpapper för att hjälpa till att kavla degen. Ju tightare du kan få rullen desto bättre.
8. När du har kavlat degen skär du den i 8 bitar.
9. Spraya en plåt, ugnsform eller gjutjärnspanna med olja. Lägg rullarna i pannan. På bilden använde jag en liten gjutjärnspanna och placerade dem så att de rörde vid varandra. Det här är ett bra sätt att göra det på men du kommer att behöva baka dem längre och jag tror att det förhindrar att rullarna blir så mjuka som de kan bli. Om du skulle placera dem separat på plåten kommer det att tillagas lite jämnare, men om du inte lyckas få en tät rulle kommer de att välta. Inte ett stort problem men något att tänka på.
10. Grädda i 10-12 minuter om du lägger dem på pannan åtskilda från varandra. Grädda i 17-18 minuter om du lägger dem bredvid varandra.
11. Bred frostingen över toppen av rullarna. Detta recept blir 8 små kanelbullar.
- Prep Time: 20 minuter
- Cook Time: 12 minuter
Nutrition
- Serving Size: 1 bulle
- Calories: 77 kcal
- Fat: 1.5 g
- Carbohydrates: 13.3 .g
- Protein: 2.8 g
Skriv en kommentarAvbryt svar