Cream cheese frosting kan och bör man ha till de flesta mjuka kakor och cupcakes man gör. Detta är ett mycket enkelt recept med bara 5 ingredienser och det blir tillräckligt för 24 cupcakes eller 12 om du brer på rejält med frosting.
PrintCream Cheese Frosting
- Total Time: 10 minuter
- Yield: 1/24 1x
Description
Cream cheese frosting kan och bör man ha till de flesta mjuka kakor och cupcakes man gör. Detta är ett mycket enkelt recept med bara 5 ingredienser och det blir tillräckligt för 24 cupcakes eller 12 om du brer på rejält med frosting.
Ingredients
- 100 g osaltat smör, rumsvarmt
- 1 pkt färskost (200g)
- 1 tsk vaniljextrakt
- ¼ tsk salt
- 9 dl florsocker (500g)
Instructions
- Blanda smör och färskost i en skål med en stavmixer och vispa tills det är krämigt, smidigt och klumpfritt.
- Tillsätt vaniljextrakt och salt och rör om ordentligt.
- Sätt mixern på låg och tillsätt gradvis florsockret tills det är helt blandat.
- Används bäst för att ”frosta” helt avsvalnade kakor eller cupcakes.
Notes
Detta recept är mycket bra för dekorering. Det håller formen bra och är lätt att forma.
Vill du ha mindre söt frosting? Använd mindre socker och prova dig fram, men mindre än 4.5 dl kan bli för syrligt.
Om frostingen blir för tjock och för söt så kan det bero på lite för mycket florsocker. Blir för tjock så kan du försiktigt vispa ner lite grädde eller mjölk tills du hittar den rätta konsistensen.
- Prep Time: 10 minuter
Nutrition
- Calories: 146 kcal
- Fat: 7g
- Carbohydrates: 20g
- Protein: 1g
[…] använder äppelmos istället för olja och havremjöl istället för vetemjöl. Vi använder cream cheese frosting men man kan också göra en version med ännu lägre kalorier om man använder fettfri färskost […]