Det här recept ger ett härligt sätt och saftigt majsbröd, eller cornbread som det kallas i USA. Passar till lite saltare mat, som grillat eller en god stek, men kan med fördel avnjutas till en kopp te eller varför inte ett glas mjölk. Ätes direkt från pannan med en klick smör för att balansera upp sötman. Om smaken upplevs alldeles för söt, testa att halvera mängden socker. Och ta inte en för stor form om du inte dubblar ingredienserna i receptet; vårt majsbröd blev väldigt platt och sorgligt på grund av det.
PrintMajsbröd
- Total Time: 55 mins
- Yield: 10-12 1x
Ingredients
- ~1,2 dl smör (~120 g)
- ~1,5 dl socker
- 2 ägg
- ~2,3 dl buttermilk, eller kärnmjölk
- 1/2 tsk bakpulver
- ~2,3 dl majsmjöl
- ~2,3 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
Instructions
- Värm ugnen till 175° och smöra en ugnsform.
- Smält smöret i en stor panna. Ta bort från värmen och rör ner sockret. Knäck snabbt ner äggen och vispa tills det är väl blandat.
- Blanda kärnmjölken med bakpulvret och rör ner i blandningen i pannan. Rör ner majsmjöl, mjöl och salt tills det blandats väl och inga klumpar finns kvar. Häll ner smeten i ugnsformen.
- Baka i ugnen i 30-40 minuter, eller tills en tandpetare kan stickas ner utan att bli kladdig.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 40 mins
Marcus säger
Gott, men sött! En halvering av sockret kan vara något att fundera på.