Perfekt snacks i vintermörkret, gärna tillsammans med lite glögg. Om du är ett fan av pepparkakor med ädelost, så kommer du att inse att det konceptet förädlats i och med detta recept. Här får du de smakerna i form av en pizza! Tack, Vetenskapen! Jag är den evigt tacksam för pepparkakspizzor.
PrintPepparkakspizzor med rödlök, bacon och grönmögelost
- Total Time: 1 hour 2 mins
- Yield: 12 1x
Ingredients
Scale
Pizzadeg:
- 25 g jäst
- 2 1/2 dl vatten
- 1 msk olja
- 1 msk pepparkakskrydda
- 5 1/2 – 6 dl fullkornsvetemjöl
Fyllning:
- 3 röda lökar, strimlade
- 2 msk smör
- 2 msk honung
- salt, svartpeppar
- ca 175 g St Agur grönmögelost
- 70 g bacon, strimlat
- körvel
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
- Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, pepparkakskrydda och fullkornsvetemjöl. Arbeta degen smidig i bunken. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa 30 minuter.
- Arbeta ihop degen och ta upp den på arbetsbänken. Knåda degen smidig med lite mjöl och rulla ut till en längd. Dela den i 12 bitar som rullas till små bullar. Kavla alla bullae till små pepparkakspizzor och lägg över på plåtar med bakplåtspapper.
- Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt honung och smaka av med salt och peppar. Fördela löken på pizzorna. Bryt bitar av osten och lägg ovanpå tillsammans med strimlat bacon.
- Grädda pizzorna i mitten av ugnen, ca 10 -12 minuter. Servera pizzorna ljumma. Dekorera med körvel.
- Prep Time: 50 mins
- Cook Time: 12 mins
2
Skriv en kommentarAvbryt svar