Äppelglögg, en angenäm kamrat när höstmörkret kryper in under skinnet och kyler dig ner till benen. Kryddad med kanel och kardemumma serveras den rykande het, och kommer med sin syra och kryddning både friska upp, lugna ner och göra dig varm. Var dock lite försiktig; citroner är jåggens sura och om du väljer en stor så kommer du att få söta äppelglöggen rejält med honung, betydligt mer än vad som står i receptet. Ta då hellre en halv citron för att hitta rätt.
PrintÄppelglögg
- Total Time: 20 mins
- Yield: ~8 dl
Ingredients
- 2 dl vatten
- 2 krm kardemummakärnor
- 2 kanelstänger
- 1 citron
- 7 äpplen
- ~1 msk honung
Instructions
- Koka upp vatten, kardemummakärnor och kanel och låt det sjuda i c:a 5 minuter.
- Skala citronen och centrifugera den och äpplena. Häll sedan ner juicen i kryddlagen och värm tillsammans med honungen.
- Sila av och servera rykande het.
Notes
Syran från en citron kan bli övermäktig, så det kan räcka med en halv om den är stor nog. Använd mer honung för att balansera det hela.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 10 mins
1
Gott, men jag tror på idén att tillsätta en nypa chili för att värma lite extra.