Under vinterhalvåret är det skönt att få i sig något varmt och kryddigt när man kommer utifrån. Då är en kopp varm saenggangcha det, måhända, självklara valet.
PrintSaenggangcha, koreanskt ingefärste
- Total Time: 15 mins
Ingredients
Scale
- 2–5 msk ljus sirap, beroende på hur sött du vill ha det, eller ta
- ~2 msk honung istället
- 2 tsk riven, färsk ingefära
- skal från 1 apelsin
- 1 liter vatten
- mald kanel
Instructions
- Varning! 5 msk sirap gör att teet blir vansinnigt sött!
- Blanda samman sirap, ingefära, apelsinskal och vatten i en kastrull och låt sjuda i 10 minuter. Sila. Strö på lite kanel.
- Om man vill, så kan man lägga ett par jordnötter i varje kopp eller glas.
- Kan drickas både kallt och varmt. Ska vara bra mot förkylningar.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 10 mins
2
Helt ok att värma sig med, men var försiktig: det kan bli sanslöst sött.