Äggtoddy. Sött, äggigt, juligt, påskigt och ibland spritigt. Likväl en perfekt välkomsträtt för att värma upp djupfrysta gäster, som en perfekt avslutning på middagen. Mixen av olika pulver; nescafé, kakao, florsocker, ger det hela några ytterligare dimensioner.
PrintÄggtoddy
Ingredients
Scale
- 4 st äggulor
- 4 msk socker
- 2 dl grädde, vispad
- 4 tsk florsocker
- 4 tsk nescafé
- 4 tsk kakao
- 4 msk konjak
- 4 st halva äggskal
Instructions
- Knäck äggen, separera äggulan och häll ner i en bunke tillsammans med socker. Koka äggskalen samtidigt som du vispar äggula och socker.
- Vispa grädden och häll ner i äggblandningen. Häll sedan upp i portionsglas eller -skålar. Ställ in i frysen (ställ in dem i kylen c:a 30 minuter innan servering).
- Innan servering så lägger du på florsocker, nescafé och kakao i små högar. Häll lite cognac i äggskalet och placera på den frusna blandningen.
- Servera och låt folk blanda om bäst de vill.
[…] äggtoddy. Vad är skillnaden? Inte mycket, både är söta och kan innehålla sprit och serveras till jul […]