Saffranspannkaka är en fullgod ersättare till kvällsmål istället för den mer accepterade ostkakan. Speciellt när man ändå får behålla grädde och sylt som tillbehör.
PrintSnabb saffranspannkaka
- Total Time: 45 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 1 kg risgrynsgröt (2 korvar)
- 1 paket saffran
- 2 msk strösocker
- 3 st ägg
- 1 dl mandel
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Häll gröten i en bunke. Mortla saffran och 1 msk socker och rör ner det fina pulvret i gröten tillsammans med resterande socker. Rör ner ett ägg i taget och blanda till en jämn smet.
- Om du vill, skålla mandeln i hett vatten och dra av skalet. Annars hackar du den bara grovt och blanda ner i smeten.
- Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsform (c:a 30×20 cm) och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Servera ljummen med sylt och lättvispad grädde.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 30 mins
1
Skriv en kommentarAvbryt svar