Kall gazpacho är väldigt gott att äta som mellanmål ur kalla glas en varm sommardag.
PrintGazpacho
- Total Time: 1 hour 30 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 1 st röd paprika
- 0,25 st kruka basilika
- 3 st stora tomater
- 1 st stor vitlöksklyfta
- 1 st schalottenlök
- 0,5 st gurka
- 2 dl grönsaksbuljong
- 0.5 tsk örtsalt
- 1 krm strösocker
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- svartpeppar
- tabasco
Instructions
- Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.
- Skär tomaterna i mindrebitar och grovhacka vitlök och schalottenlök.
- Skala gurkan och hacka den grovt.
- Använd en blender eller stavmixer för att mixa basilika, buljong, salt, socker och citronsaft tillsammans.
- Smaka av med svartpeppar och tabasco.
- Ställ i kylen i minst 1 timme.
- Servera med toppat med krutonger.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 60 mins
Skriv en kommentarAvbryt svar