Grönsakspaté är färggrann och glad förrätt som passar även de inbjudna vegetarianerna. Det skulle gå utmärkt att servera den som en fristående rätt tillsammans med ett gott brytbröd, men den excellerar som en uppiggande förrätt, eller varför inte som en grann färgklick i buffén. Servera den varm eller kall, denna grönsakspaté är njutbar i alla former.
PrintGrönsakspaté
- Total Time: 1 hour 30 mins
- Yield: c:a 6
Ingredients
Scale
Morotspuré
- 400 g morötter
- 2 tsk potatismjöl
- 3 msk crème fraîche
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm peppar
Selleripuré
- 400 g rotselleri eller palsternacka
- 2 tsk potatismjöl
- 3 msk crème fraîche
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm peppar
Broccolipuré
- 400 g broccoli
- 2 tsk potatismjöl
- 3 msk crème fraîche
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm peppar
Instructions
- Värm ugnen till 175°.
- Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka var för sig i lättsaltat vatten, och låt dem rinna av väl.
- Kör varje grönsak för sig i matberedare eller mixer till en slät puré. Blanda respektive puré med potatismjöl, crème fraîche, ägg och kryddor.
- Smörj en avlång form med smör och lägg ett smörpapper i botten. Varva puréerna i i formen. Täck med folie och grädda i vattenbad längst ner i ugnen i 50-60 minuter.
- Låt patén kallna innan du stjälper upp den.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 60 mins
5
Ulla Lander säger
Det här var en god pate , fast och bra. Jag gjorde mina i portionsformar. De fasnade inte i formen.