En särdeles strålande förrätt att bjuda på vid alla tillfällen. Lite kryddig, lättsam och vansinnigt god. Självklart bäst serverad med räkor från Arkö.
PrintKryddig förrätt med avokado och räkor
- Total Time: 20 mins
Ingredients
- Gräddfil eller turkisk yoghurt
- Cayennepeppar, tabasco eller annan krydda med sting
- Chilisås
- Vitlök
- Salt & peppar
- Avokados
- C:a 50 skalade räkor
Instructions
- Blanda ihop gräddfil/yoghurt med valfri mängd kryddor till du tycker att det smakar bra.
- Dela på avokadon och ta ur kärnan. Antingen så låter du den vara som den är och klickar på lite sås och lägger över valfri mängd räkor, eller så tar du bort skalet och skär den i skivor och klickar på lite sås och räkor. Det sistnämnda är att föredra, det blir ganska kladdigt att äta annars.
- Vill man kan man ha lite rom till, men det behövs knappast.
- Servera!
- Prep Time: 20 mins
Utmärkt och klassisk förrätt. Jag tycker dock inte att man ska snåla med kryddorna, så elda på!