Smörstekt sparris med parmesanost och pinjenötter
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 16–20 späda gröna sparris (frysta eller färska)
- ca 50 g pinjenötter
- I dl riven parmesanost
- 2 msk smält smör
- salt och peppar
- 6–8 skivor lufttorkad skinka (kan uteslutas)
- några blad ruccolasallad
Instructions
- Tina sparrisen eller om du använder färsk sparris, skär bort den grova nedersta delen och skölj sparrisen.
- Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Se till att skaka pannan då och då under rostningen så nötterna inte bränns vid. Häll över nötterna på ett fat, gärna nära spisen så de hålls något varma.
- Smält smöret i stekpannan och lägg i sparrisen, salta och peppra. Stek sparrisen tills de känns mjuka och har fått lite färg. Riv under tiden parmesanosten.
- Lägg upp sparrisen på tallrikar och strö över den rivna osten och därefter pinjenötterna. Toppa med en eller två ihoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik (kan uteslutas).
- Dekorera slutligen med några blad ruccola.
- Servera rätten direkt som förrätt eller som plockmat på buffé.
0
En alldeles utmärkt förrätt, men uteslut för guds skull inte skinkan.