Märgben med vitlök på toast är den förenklade översättningen av denna delikata ungerska tungvrickarrätt. Ett perfekt förspel till en mastig pörkölt.
PrintVelőscsont fokhagymás pirítóssal
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 4 märgben
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- Selleri
- Salt
- Peppar
- Rostat bröd
- Ännu mer vitlök
Instructions
- Salta märgbenen. Koka dem i kallt vatten, rensa bort allt skum. Viktigt!
- När allt skum är borta, lägg ner grönsakerna hela.
- När grönsakerna är mjuka, smaka av med salt.
- Ta en lång kniv eller sked, gröp ur märgen och servera på rostat bröd som gnidits med vitlök (rejält med vitlök!).
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 30 mins
10
Skriv en kommentarAvbryt svar