Glöm inte mandeln till jul! Ingen risgrynsgröt, eller julaftonsmorgon, är komplett utan den. Dessutom blir du gift om du får mandeln. Det skulle man aldrig kunna tro om en enkel men god risgrynsgröt.
PrintRisgrynsgröt
Ingredients
Scale
- 2 1/2 grötris
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 7–8 dl standardmjölk
- 1 kanelstång
- 1 msk strösocker
- 1 msk smör
Instructions
- Blanda ris, vatten och salt i en kastrull. Låt koka upp och koka på svag värme i 10 minuter. Ta av från spisen och blanda i mjölk och kanelstång. Låt koka vidare i c:a 30 minuter under omrörning, eller tills riset är mjukt. Smaka av med lite socker och smör.
- Blir gröten för tjock, späd med mjölk eller grädde.
- Servera med mjölk, socker eller sirap och kanel.
4
Ingen jul är komplett utan den!