Kaffe-, kardemumma- och kanelmüsli är ett trevligt ombyte från andra müslis som bebor era skafferier. Den extra lilla piffen som detta recept tillför era morgonrutiner är kaffesmaken, vilken är angenäm om än lite tam. Nästa gång kommer vi nog att öka andelen kaffe till ett par teskedar till.
PrintKaffe-, kardemumma- och kanelmüsli
- Total Time: 1 hour
- Yield: 6-8 1x
Ingredients
- 3,5 dl havregryn
- 1,2 dl hasselnötter, grovhackade
- 1,2 dl kokosflagor
- ½ tsk kardemumma, malen
- ½ tsk kanel, malen
- ¼ tsk salt
- 2 msk kokosolja
- 3 msk lönnsirap
- 2–3 tsk espressopulver
Instructions
- Värm ugnen till 150°. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda havregrynen, hasselnötterna, kokosflagorna, kardemumman, kanelen och saltet i en stor skål.
- Värm under tiden kokosoljan, lönnsirapen och espressopulvret i en liten kastrull på låg värme. Vispa tills det blandas.
- Blanda de torra ingredienserna med de blöta och blanda tills det är jämnt fördelat.
- Häll ut blandningen på plåtsen och jämna till så gott det går.
- Placera plåten mitt i ugnen och rör om var 15:e minut i ungefär 45 minuter, eller tills müslin är lite knaprig och ljusbrun.
Notes
Om det är lika svårt att hitta kokosflagor hos er som det är på Tjörn, så funkar det lika bra med kokosflingor.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 45 mins
2
Marcus säger
Alldeles för lite kaffesmak, men annars var den trevlig!