Amerikanska blåbärspannkakor är som gjorda för lata söndagsmornar. Eller luncher. De här pannkakorna kan med fördel serveras som brunch, eller frunch, eller hur man nu vill beteckna mat som är en blandning mellan frukost och lunch. De är ju ganska söta, amerikanska blåbärspannkakor, men det går att råda bot på. Några skivor bacon kan balansera upp det hela om man gillar sådant. Det här receptet föreslås även serveras med en klick grädde, men där drog till och med jag gränsen.
PrintAmerikanska blåbärspannkakor
- Total Time: 30 mins
- Yield: 6-8 1x
Ingredients
- 4,7 dl mjöl
- 0,5 dl socker
- 2 1/4 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
- 2 ägg
- 4,7 dl mjölk eller buttermilk
- 1/2 dl smält smör
- 2,5 dl blåbär, frusna eller färska
Instructions
- Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor skål.
- Vispa äggen tillsammans med mjölken och det smälta smöret.
- Blanda allt till en klumpig deg, se till att inte blanda för väl (se under Noteringar).
- Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme och häll ner knappt 1 dl smet och lägg på några blåbär.
- Stek på 2-3 minuter på varje sida.
- Servera med lönnsirap (och grädde och bacon om du känner dig modig).
Notes
Om man blandar smeten för mycket, renderar det i platta och tunga pannkakor.
Antalet kalorier nedan grundar sig på 6 pannkakor.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 10 mins
Nutrition
- Calories: 496
3
Marcus säger
Inte så söta som jag trodde, tar man rejält med blåbär så behövs faktiskt sirapen. Mycket mättande!