Den perfekta söndagsfrukosten, om du frågar mig. Det här receptet ger dig tjocka, saftiga amerikanska pannkakor som kommer att hålla dig mätt under en lång tid. Jag föredrar dem med en klick smör, men dessa american pancakes fungerar minst lika bra dränkta i lönnsirap tillsammans med bacon eller fläsk för att bryta av det söta med sälta. Eller varför inte med vispad crème fraîche och bär för lite syrlighet?
PrintAmerikanska pannkakor
- Total Time: 30 mins
- Yield: 10 1x
Ingredients
Scale
- 50 gr smör
- 3 st ägg
- 2,5 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 msk strösocker
Instructions
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda med ägg och mjölk.
- Blanda alla torra ingredienser. Häll ner dem i äggsmeten och vispa till en slät smet, låt vila c:a 10 minuter.
- Stek pannkakorna i smör, gärna ett par åt gången på medelstark värme. När du börjar att se bubblor på ovansidan är det dags att vända. Det går även bra att steka dem i plättlagg, då håller de formen bättre.
- Håll pannkakorna varma i ugn till alla är färdigstekta.
- Kan serveras med lönnsirap, bacon eller vispad crème fraîche och goda bär.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 15 mins
1
Marcus säger
Så gott. Jag föredrar bacon till för att få lite salt.