Canard d’orange, eller apelsinanka på svenska, är din biljett in i hjärtat på den mest härdade gourmand. Den fantastiska smaken av anka blandad med den lite syrliga apelsinsåsen, toppat med en glas pinot noir kommer att ge dig så mycket beröm att du tröttnar.
PrintCanard d’orange
- Total Time: 2 hours 15 mins
Ingredients
Scale
- Helstekt anka orange
- 1 hel anka, 2-3 kg
- 4 apelsiner, zest & pressad
- 1 krossad vitlök med skal
- ½ dl olivolja
- 6 stjälkar rosmarin
- salt
- peppar
Instructions
- Lägg ankan i en ugnsfast form.
- Gnugga in apelsinzest och juice från 2 apelsiner, vitlök, olivolja, rosmarin, salt och peppar både ut och invändigt på ankan.
- Skär klyftor av de andra apelsinerna och lägg runt om.
- Sätt in i ugn på 175°C i 1 ½-2 timmar, stick in i köttet och se om det rinner ut transparant vätska.
- Ta ut och servera hel mitt på bordet tillsammans med apelsinsås.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 2 hours
0
Skriv en kommentarAvbryt svar