Kyckling i ugn blir extra gott om man lägger till lite bacon och crème fraîche. Den blir saftig och smakrik, och blir garanterat en succé vid matbordet. Att det dessutom är busenkelt att laga kyckling i ugn är det väl ingen som knorrar om.
PrintKyckling i ugn med bacon och crème fraîche
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 1 kg kycklingfilèer
- Salt
- Peppar
Sås:
- 4 dl creme fraiche
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2–3 tsk senap
- 1 1/2–2 köttbuljongtärningar
Att strö över:
- 1–2 pkt bacon
- Riven ost
Instructions
- Bryn kycklingfilèerna så de får färg (de blir klara i ugnen sen), salta och peppra.
- Smöra en ugnsform och lägg filéerna i botten.
- Blanda såsingredienserna och smula köttbuljongtärningarna och fördela så gott det går.
- Stek bacon och klipp dem över filèerna. Häll såsen över allting och strö över osten.
- Sätt in mitt i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.
- Servera med kokt ris.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 25 mins
6
Skriv en kommentarAvbryt svar