Ölburkskyckling är det absolut bästa sättet att tillreda hela kycklingar på. Receptet funkar alldeles utmärkt i ugn men kommer verkligen till sin rätt på grillen. Ölsorten är valfri, så ta helt enkelt din favorit. Det kommer ändå att bli en perfekt ölburkskyckling.
PrintÖlburkskyckling
- Total Time: 1 hour 45 mins
Ingredients
Scale
- 1 färsk kyckling
- Valfria kryddor
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- Valfri öl, 33 cl.
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Skölj av kycklingen, invändigt och utvändigt, med kallt vatten.
- Gnid in kycklingen med valfria kryddor på insidan och utsidan.
- Öppna ölburken, häll ut 1/4 eller mer och töm i några matskedar kryddor och ett par krossade vitlöksklyftor.
- Trä kycklingen över ölburken, och ställ den på en ugnssäker form. Använd benen för att stabilisera den om det behövs.
- Ställ in formen i nedre delen av ugnen. Man kan även lägga en bit folie över kycklingen den första timmen om man tycker att den får för mycket färg.
- Sänk värmen till 175° efter c:a 30 minuter.
- Låt den vara inne mellan 90-120 minuter.
- När den är klar, lirka ut burken, låt kycklingen stå i några minuter och servera. Safterna som samlat i den ugnssäkra formen kan med fördel användas till sås.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 1 hour 30 mins
Blir nog snäppet bättre om man kör den i grillen