Det här är ett mycket trevlig recept på dijonlax. Lite sötma, lite hetta och lite knaprigt, allt vad en god måltid ska innehålla. Se bara till att inte laxen blir så där torr och tråkig; ha koll på den och pilla lite på den med en gaffel. Ramlar den isär, så är den klar.
PrintDijonlax
- Total Time: 30 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 4 laxfiléer
- 50 g smör, smält
- 3 msk dijonsenap
- 1 1/2 msk honung
- 0.5 dl ströbröd
- 0.5 dl pekannöter, hackade
- 4 tsk persilja, hackad
- 1 citron
Instructions
- Värm ugnen till 200°.
- Blanda samman smör, senap och honung i en skål och ställ åt sidan.
- Blanda ströbröd, pekannötter och persilja i en annan skål.
- Pensla laxfiléerna med smör-blandningen och strö över ströbröds-mixen.
- Baka dijonlaxen i ugn i 12-15 minuter, salta och peppra och servera med lite citron.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 15 mins
1
Skriv en kommentarAvbryt svar