Ugnslax är det perfekta middagstipset. Ner i en form, häll en god blandning över och sedan in med den i ugnen och slappna av. Blandningen av basilika och getost ger det här receptet en god medelhavssmak som garanterar uppskattning. Jag är dock av den skolningen att jag anser att man inte ska snåla med cayennepepparn, så för mig är ett kryddmått alldeles för lite.
PrintUgnslax med basilika och getost
- Total Time: 50 mins
- Yield: 2 1x
Ingredients
Scale
- 350 g laxfilé
- 1 dl créme fraîche
- 50 g getost
- 10 basilikablad
- 1 krm cayennepeppar
- 10 körsbärstomater
- haricot verts, sockerärter eller broccoli
- salt och peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär laxfilén i portionsbitar och ta bort skinnet.
- Lägg bitarna i en smord, ugnsfast form, salta och peppra.
- Rör ihop smulad getost med crème fraiche och hackad basilika samt cayennepeppar och bred ut blandningen på laxbitarna.
- Halvera körsbärstomaterna och lägg runt om. Sätt in formen i ugnen, cirka 20 minuter.
- Fiskköttet ska bli så fast att det delar sig i skivor, men fortfarande har saftigheten kvar. Skala och koka under tiden potatis om du vill ha pressad potatis till laxen. Värm bönor eller broccoli att servera till.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 20 mins
Skriv en kommentarAvbryt svar