Matjestårta är en utmärkt rätt att ställa fram på påskbordet, och garanterar stor succé. Naturligtvis passar den finemang under alla årstider och storhelger, men varför inte göra en specialitet som du kan prägla påsken med. Se bara till att inte snåla med rödlöken, den ger både sötma och krydda åt en måhända redan perfekt matjestårta. Hemma hos oss är den redan en institution på festbordet, och den uppskattas år efter år.
PrintMatjestårta
- Total Time: 2 hours 25 mins
Ingredients
Botten
- 200 g mörkt bröd, ex. kavring
- 50 g smör
Fyllning
- 4 kokta ägg
- 1 burk matjessill
- 1 kruka gräslök
- 2 dl lättcréme fraîche
- salt & peppar
Garnering
- Skivat ägg
- Tunt skivad rödlök
Instructions
- Riv brödet på ett rivjärn. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant eller i en pajform. Låt formen stå i kylen.
- Skala och hacka 4 ägg. Blanda sill, ägg, gräslök, créme fraîche och smaka av med salt och peppar.
- Bred ut fyllningen i pajformen, släta till ytan, täck med plastfolie och låta gona till sig i kylen i minst 2 timmar.
- Garnera med skivat ägg och lökringar.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 2 hours
0
Skriv en kommentarAvbryt svar