Sill är salt, och behöver således vattnas ur för att bli ätlig. Storleken på sillen eller filéerna spelar roll för hur snabbt det går, och även antalet gånger man byter vatten. Här kommer några tumregler för att din sill ska bli redo för inläggning.
PrintVattna ur sill
- Total Time: 8 hours 5 mins
- Yield: 4 filéer 1x
Ingredients
- 3–4 liter vatten
- 2 hela sillar eller 4 filéer
Instructions
- Lägg sillarna eller filéerna 3-4 liter kallt vatten.
- Om det är filéer, låt dem urvattnas i 6-8 timmar.
- Om det är hela sillar, låt dem urvattnas i ett dygn.
Notes
För att snabba på urvattningen så kan man byta vatten ett par gånger under tiden.
Det bästa sättet att kontrollera om sillen är redo att förtäras, är att skära en liten bit och provsmaka.
Om sillen får ligga för länge så blir smaken fadd och konsistensen för mjuk.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 8 hours
60
[…] helst på julbordet, men det blir ändå ingen riktig jul utan inlagd sill. När sillen väl har vattnats ur, så är går det på ett kick att slänga ihop en god inlagd sill. Ta inspiration från denna, och […]