Här är ett recept på en superenkel fisksoppa med torsk. Den går på ett kick att göra, och tomatsoppan ger den en spännande, om än lite söt, smak. Vi balanserade ut det med en skvätt vin, men to each his own. Dillen gjorde mycket för smaken, vi valde att låta var och en smaka av med både dill och räkor på egen hand.
PrintSuperenkel fisksoppa
- Total Time: 25 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 1 gul lök
- 1 pkt saffran
- 1 burk tomatsoppa
- 1 burk vatten
- 3 dl mellangrädde
- 400 g torsk
- ~100 gr skalade räkor
- 1/2 pkt fryst dill
Instructions
- Finhacka löken och fräs i oljan. Blanda ner saffran, tomatsoppan (vi använde Campbells) och vattnet. Smaka av med salt (vi tog ungefär 1 tsk) och låt koka i 15 minuter.
- Dela under tiden torsken i kuber.
- Rör ner grädden och lägg i torsken och låt det sjuda i 5 minuter.
- Krydda med dillen och lägg till sist i räkorna och låt dem bli varma.
Notes
Vi serverade både dill och räkor vid sidan om.
En liten slatt vin i soppan ger en fin syra; det kan behövas eftersom tomatsoppan är ganska söt.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 20 mins
8
Skriv en kommentarAvbryt svar