Vörösboros marhapörkölt, eller nötköttsgryta med rödvin på svenska, är en delikat ungersk maträtt som låts koka under lång tid tills köttet ramlar isär. Görs med fördel i storkok och serveras med nokedli och oborka salata.
PrintVörösboros marhapörkölt
- Total Time: 4 hours 15 mins
- Yield: 8 1x
Ingredients
Scale
- 1 kg grytbitar av nöt
- 1 stor lök, finhackad
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk kumminfrön, hela
- 2 rågade matskedar paprikapulver
- Några lagerblad
- 6 msk tomatpuré
- 4 dl rött vin
- Svartpeppar
- Salt
- Vatten
Instructions
- Bryn köttet i en traktörpanna. Använd gärna ister, om du vågar och vill. Ta upp köttet ur pannan och lägg på tallrik, gärna med lite folie över så de håller sig varma.
- Lägg ner lök och vitlök och stek glansiga.
- Lägg i lagerblad, kummin, paprikapulver och tomatpuré. Häll i lite vatten, blanda ihop och koka i 5 minuter.
- Häll sedan i vinet och låt koka en kort stund.
- Lägg ner köttet och smaka av med salt och peppar. Snåla inte.
- Låt koka i runt 4 timmar med lock. Addera vatten under tiden om det skulle behövas.
- Servera med nokedli och oborka salata.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 240 mins
11
Skriv en kommentarAvbryt svar