Ett mycket snabbt, enkelt och smakrikt middagstips. Bara att steka fläskfilén och kantarellerna och in ugnen och sedan sköter det sig själv. Kantarellerna är valfria, men det finns väl ingen som kan tacka nej till svenska kantareller, stekta i ohemult mycket smör?
PrintFläskfilé med parmesanost
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 600 g fläskfilé
- Salt
- Peppar
Sås
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 2 msk senap
- 3 dl grädde
- 1 dl crème fraîche
- 2 tsk soja
- 1 tsk torkad dragon (valfritt)
- Lite mjöl om det önskas
- Parmesan
- Kantareller, stekta i massvis med smör
Instructions
- Sätt ugnen på 250°.
- Salta och peppra fläskfilén och stek den. Lägg ner i en ugnsfast form.
- Stek kantarellerna i ett överflöd av smör.
- Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen.
- Häll ingredienserna till såsen över fläskfilén. Strö över riven parmensanost och lägg på kantarellerna.
- Ställ in i ugnen och grädda i 15 minuter.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 15 mins
26
Marcus säger
Jättegott! Kantarellerna är lyx; det funkar lika bra utan dem.