Ugnsbakad fläskfilé serverad med rostad brysselkål tillagad med bacon och gröna äpplen. Äpplet ger en god sötma som balanseras upp med sältan från baconet och blir en utmärkt maträtt för matlådan. En klassisk kött- och grönsaksrätt.
PrintFläskfilé & rostad brysselkål
- Total Time: 1 timme
- Yield: 5 1x
Description
Ugnsbakad fläskfilé serverad med rostad brysselkål tillagad med bacon och gröna äpplen. En klassisk kött- och grönsaksrätt.
Ingredients
- 1 kg fläskfilé
- 1 kg brysselkål
- 1 grönt äpple
- 1 silverlök, eller annan mild lök
- 2 msk olivolja
- 8 bitar bacon
- 2 tsk vitlökspulver
- Salt och peppar
Instructions
1. Värm ugnen till 220°C. Putsa, torka och krydda fläskefilén med salt, peppar och 2 tsk vitlökspulver. Tillaga i ugnen i 45 minuter eller tills den har nått en innertemperatur på 72°C.
2. Skär äpplet och löken i stora tärningar. Ta bort stjälkarna från brysselkålen och dela dem på mitten. Lägg ner löken och brysselkålen i en ugnssäker form och ringla över 2 msk olivolja. Krydda med salt och peppar.
3. Sätt in brysselkålen och löken i ugnen i 30 minuter eller tills brysselkålen är mjuk. Lägg i äpplena först efter att grönsakerna har bakats klart. Äpplena kommer att lagas i mikrovågsugnen när du värmer upp måltiden. Du vill inte att de ska bli mosiga, utan de ska behålla sin krispighet.
4. Tillaga baconet antingen på spisen eller i ugnen tills det är knaprigt och lägg ner tillsammans med grönsakerna och äpplena när det är helt genomstekt.
Notes
Detta recept ger 5 portioner. Fördela köttet och grönsakerna jämnt mellan 5 matlådor.
- Prep Time: 10 minuter
- Cook Time: 50 minuter
Nutrition
- Calories: 438 kcal
- Fat: 16g
- Carbohydrates: 26g
- Protein: 48g
Skriv en kommentarAvbryt svar