Kålpudding, en symbol för den svenska husmanskosten. En klassiker som alltid går hem, speciellt när den serveras med hemmagjord lingonsylt. Då, min vänner, finns det ingen som kan motstå en ugnsvarm kålpudding.
PrintKålpudding
- Total Time: 1 hour 20 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- ½ vitkålshuvud (750 g)
- 1 gul lök
- smör att steka i
- 800 g köttfärs
- ½ tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- 2 dl köttbuljong
Instructions
- Sätt ugnen på 175°. Skala och strimla löken. Bryn den i smör. Strimla vitkålen och även bryn den i omgångar. Blanda samman.
- Blanda köttfärsen med salt och peppar. Lägg ett lager köttfärs i bottnen på en smord ugnssäker form. Lägg på ett lager kål, ännu ett lager färs och avsluta med ett lager kål.
- Slå buljongen över och baka puddingen i ugnen i 40-50 minuter.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 50 mins
0
Skriv en kommentarAvbryt svar