Det här receptet på högrev med vin i ugn behöver väldigt lite förberedelser, men för att köttet ska bli så mört att det nästan faller i sär så behövs minst 4 timmar i ugnen. Men det är absolut värt väntan.
PrintHögrev med vin i ugn
- Total Time: 4 hours 45 mins
- Yield: 4-6 1x
Ingredients
Scale
- ~1 kg högrev
- 6 dl rödvin, mustigt
- 2 dl kalvfond
- 1 st morot, skuren i skivor
- 3 st vitlöksklyftor, krossade
- 3 st lagerblad
- 2 st rosmarinkvistar, färska
- 25 g smör
- Salt & peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 125°.
- Lägg ner högreven i en gjutjärnsgryta, häll över rödvinet och lägg ner lagerblad och rosmarin.
- Täck med lock och ställ in i ugnen i runt 4 timmar. Vänd och eller ös steken emellanåt. Köttet är klart när man med enkelhet kan dra trådar av kött från steken.
- Sila av rödvinet och tillsätt kalvfonden. Koka upp och reducera ner till hälften. Smaka av med salt & peppar samt blanka av såsen med smöret.
Notes
Vi hade 3 dl fond, men det gjorde det hela ettersalt. Vi hade även saltat smör i såsen, vilket kan ha bidragit till den hiskeliga sältan.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 4 hours 30 mins
55
Marcus säger
Köttet blir väldigt mört och gott, även utan att man saltar det vid tillagningen: det sköter såsen. Dock lär det räcka med 2 dl fond.
Bengt-Olof J säger
Det kanske skall vara ”kalvbuljong” !
Och då blir det säkert bra.
BOJ
Ewa Larsson säger
Absolut bland det godaste kötträtt som jag har ätit. Mina gäster vill alltid ha receptet.
Ewa Larsson
När lägger man I morötter och vitlök??
Julia säger
Det undrar jag med,.. jag la ner vitlök direkt så det får stå och puttra på, men morötterna känns ju som att dom kommer koka sönder om dom ska vara i 4 timmar? Eller?