För att verkligen få fram alla smaker i marinerad rostbiff, så bör den ligga i marinaden i minst ett dygn. Den blir då fantiskt mör och smakrik och en garanterad succé vid middagen. En välbalanserad blandning av sötma och syra gör vårt recept på marinerad rostbiff till något riktigt extra.
PrintMarinerad rostbiff med balsamico, honung och örter
- Yield: 8 1x
Ingredients
Scale
- 1–1 1/2 kg rostbiff
- 1 tsk salt
- Ordentligt med nymalen svartpeppar
Marinad:
- 1 dl soja
- 0,75 – 1,5 dl balsamicovinäger
- 1 1/2 msk kalvfond
- 3 msk flytande honung
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1/2 kruka färsk timjan
- 1/2 kruka färsk oregano
- 50 g kapris (avrunnen vikt)
Instructions
- Sätt ugnen på 125°. Krydda rostbiffen rejält med salt och peppar. Sätt in en köttermometer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form, och sätt mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 60°, då är den rosa med röd kärna. Vill du ha den rödare, ta den vid 55°; lätt rosa, ta den vid 65°. Tid i ugnen är c:a 1 1/2 – 2 timmar.
- Hacka vitlöken och de färska kryddorna. Hacka häflten av kaprisen grovt, och spara resten till garnering. Blanda alla ingredienser till marinaden. Ta den mindre mängden balsamico om du föredrar en mindre syrlig marinad. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och håll över marinaden och skyn från köttet. Lägg ind et i kylen när det svalnat.
- Låt det ligga ett till två dygn.
- Skär köttet i tunna skivor och skeda påp lite av marinaden. garnera med kapris och några kvistar oregano och timjan.
Bengt säger
Mycket gott tycker jag 5 stjärnor av mig.
jenny säger
Ett av våra favorit recept här hemma. Super gott!!
Ingela säger
Så gott alla vill ha receptet:-) går bra att förbereda en månad före festen uppskivat i frysen. Jag garnerade med syltlök och färsk persilja till min dotters 30 årsdag. Rekommenderar verkligen receptet.