Saltimbocca betyder ungefär ”hoppar in i munnen” ska väl egentligen bestå av kalvkött, men vi tar den billiga vägen ut och har lövbiff. Om ni gör detsamma, se bara till att inte överkoka köttet så det tenderar att bli lite torrt. Det söta vinet kompenserar fint sältan, och salvian piffar till det hela.
PrintSaltimbocca
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 500 g lövbiff
- 5 st parmaskinka, skivor
- 2 msk salvia, färsk
- 2 dl vatten
- 1 dl sött vin, typ marsala eller kanske sherry
- 1 msk kalvfond
- Salt
- Vitpeppar
- Tandpetare
Instructions
- Salta och peppra på lövbiffarna.
- Lägg på en skiva parmaskinka och en nypa salvia på varje skiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Stek rullarna på medelvärme i en stekpanna några minuter.
- Häll i vatten samt kalvfond, låt sjuda i ett par minuter.
- Häll i vinet och låt allt sjuda under lock i 15 min.
- Servera med en klick gräddfil eller yoghurt.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 25 mins
1
Sådär. Tror vi lyckades få dem lite för torra och smaklösa, men gräddfilen räddade situationen lite.