Jag är barnsligt förtjust i mat som samtidigt som det bara är att skyffla in, även smakar gott. Pad thai med räkor är exakt sådan mat. Fantastiska asiatiska smaker passar perfekt till räkor från Arkö.
PrintPad thai med räkor
- Total Time: 30 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 250 g nudlar
- 125 g böngroddar
- 2 ägg
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk citronsaft
- 1 msk strösocker
- 1 msk fisksås
- 1 msk ketchup
- 12 stora oskalade räkor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 lök, hackad
- 1 1/2 tsk olja
- 1 dl jordnötter, hackade
Instructions
- Börja med att koka nudlarna, och låt dem rinna av.
- Hetta upp olja på medelvärme i en panna, helst wok. Fräs löken och den pressade vitlöksklyftan i c:a 5 minuter. Tillsätt räkorna och stek tills de är ljusröda. Rör ner vinäger, citronsaft, socker, fisksås och ketchup.
- Tillsätt äggen, lätt uppvispade, och stek tills de stelnat något. Lägg i de avrunna nudlarna, böngroddarna och jordnötterna.
- Stek tills nudlarna är genomvarma. Servera!
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins
1
Skriv en kommentarAvbryt svar