Tabbouleh är en vegetarisk rätt som traditionellt serveras som en meze i mellanöstern. Den kan även benämnas som sallad, och är utmärkt en varm sommardag även på våra breddgrader. Faktum är att den är god även under kyligare dagar som ett finfint tillbehör. Vitlök är valfritt, vissa menar att en tabbouleh inte ska innehålla vitlök, men pressa gärna ner lite för en god touch.
PrintTabbouleh
- Total Time: 15 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 2 dl bulgur
- 4 dl persilja, finskuren
- 1 kruka färsk mynta
- 2 st tomater
- 2 msk citronsaft
- 4 msk olivolja
- salt och peppar
- (1 pressad vitlöksklyfta)
Instructions
- Koka bulgur enligt konstens alla regler, ställ åt sidan och låt svalna.
- Skär persilja, hacka den inte, och mynta fint. Skär tomaterna till tärningar och blanda med den ljumma bulguren.
- Blanda citronsaften och oljan (och pressad vitlök, om så önskas) till en dressing och häll över.
- Salta, peppra och servera.
Notes
Vi uppskattar lite pressad vitlök i dressingen, men det är inte nödvändigt.
- Prep Time: 7 mins
- Cook Time: 8 mins
Nutrition
- Calories: 270
- Fat: 14
- Carbohydrates: 30
- Protein: 5
2
Skriv en kommentarAvbryt svar