Ah, nikkaluoktasoppa. Bara namnet doftar exotiskt men ändå så svenskt. Från de svenska fjällen högst upp i norr kommer den ursvenska nikkaluoktasoppa, fylld med allsköns nyttigheter och godsaker. Och även om man kanske inte ser Dijonsenap som det allra svenskaste som finns, så lovar vi att den här soppan kommer att ge dina smaksäkra en omgång så underbar att du nästa brister ut i en jojk. Döpt efter orten Nikkaluokta i Gällivare kommun, så kommer vår nikkaluoktasoppa att göra dig glad över att vi har en så vacker natur i norr som bebos av människor fantastiska nog att skapa en så fantastiskt god soppa. Kudos!
PrintNikkaluoktasoppa
- Total Time: 30 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
- 500 gram köttfärs
- 5 dl vitkål
- 1 msk smör
- 3 msk dijonsenap
- 3 msk tomatpuré
- 2 st lagerblad
- 1 liter vatten
- 3 st köttbuljongtärningar
- 1 st purjolök
- 1 msk soja
- salt
- peppar
Instructions
- Bryn köttfärsen i en stor gryta. Finstrimla under tiden purjolöken och vitkålen. Lägg ner i grytan och låt fräsa med färsen en stund.
- Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningar och låt koka i c:a 10 minuter.
- Smaka av med soja, salt och peppar, och servera med bröd.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 10 mins
6
Skriv en kommentarAvbryt svar