Portabello-svamp fylld med nötfärs och röd paprika blandat med grekisk yoghurt med chipotle-smak. Ett perfekt hälsosamt mellanmål eller snacks. Portabello är bara ett finare namn på en trädgårdschampinjon som växt sig stor, så hittar du ingen portabello så kan du använda de lite mindre champinjonerna.
PrintChipotlefylld portabello
- Total Time: 45 minuter
- Yield: 15 1x
Description
Portabello-svamp fylld med nötfärs och röd paprika blandat med grekisk yoghurt med chipotle-smak. Ett perfekt hälsosamt mellanmål eller snacks. Portabello är bara ett finare namn på en trädgårdschampinjon som växt sig stor, så hittar du ingen portabello så kan du använda de lite mindre champinjonerna.
Ingredients
500 g nötfärs
500 g portabello eller trädgårdschampinjon
1 dl naturlig, fettfri grekisk yoghurt
1 tsk limejuice
1 chipotlepeppar i adobosås + 2 tsk av adobosåsen
1⁄2 silverlök
1 liten röd paprika
1 msk olivolja
2 msk riven ost
Salt och peppar efter smak
Till såsen
2 msk grekisk yoghurt
1⁄2 tsk limejuice
Salt och peppar efter smak
Instructions
1. Värm ugnen till 200°C
2. Tärna löken och paprikan.
3. Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt 1 msk olivolja. Fräs löken och paprikan i 5 minuter. Lägg ner nötköttet i stekpannan och bryn den.
4. Medan nötköttet tillagas rengör du svampen och tar bort stjälkarna. Använd fingrarna för att ta bort lite av undersidan av locket för att skapa mer utrymme för dig att fylla svampen. Du kan spara stjälkarna för att använda i andra recept eller kasta dem.
5. Salta och peppra insidan av svampen lätt.
6. Blanda 1 dl grekisk yoghurt, 1 chipotlepeppar + 2 tsk adobosås, 1 tsk limejuice och en nypa salt och peppar i en mixer. Tillsätt köttblandningen när den fått färg och mixa.
7. Fyll varje svamp med så mycket av nötköttsblandningen du får plats på var och en. Toppa med en liten nypa riven ost.
8. Grädda i 25 minuter.
9. Medan svampen gräddas, blanda ihop ingredienserna till såsen. Lägg såsen i en ziplockpåse och skär en liten öppning i hörnet för att enkelt toppa såsen över svampen.
Notes
Hur många svampar du gör beror helt på hur stora eller små de du köper är. Som referens gjorde jag 15 svampar men du behöver inte vara exakt.
Förvara svampen i kylen i högst 5 dagar. Om du vill frysa dem, lägg svampen i en ziplock-påse, ta bort så mycket luft som möjligt och märk med datum.
- Prep Time: 10 minuter
- Cook Time: 35 minuter
Nutrition
- Calories: 87 kcal
- Fat: 5.5g
- Carbohydrates: 2.2g
- Protein: 7g
Skriv en kommentarAvbryt svar