Fruktläder är ett hemmagjort godis som kommer att uppskattas av alla åldrar. Just det här receptet baseras på plommon, men det går bra att göra fruktläder på vad än för frukt som faller er i smaken.
PrintFruktläder
- Total Time: 5 hours 30 mins
Ingredients
Scale
- 500 g plommon
- 2 dl vatten
- 1 dl råsocker
Instructions
- Sätt ugnen på 80°.
- Tvätta plommonen noga, dela dem och plocka ur kärnorna.
- Placera plommonen tillsammans med vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och sjud i ungefär 20 minuter tills det tjocknat. Skumma av ordentligt.
- Bred på massan på en plåt med bakplåtspapper, någon centimeter tjockt.
- Ställ in plåten i mitten av ugnen, och låt luckan stå öppen några centimeter.
- Låt fruktlädret torka i ugnen i ungefär 5-6 timmar.
- Ta sedan ut smeten, låt svalna, skär upp och servera.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 5 hours
28
Skriv en kommentarAvbryt svar