Det händer titt som tätt att kylen dignar av salami och det finns helt enkelt inte långt när lika många mackor. Så vad göra med all denna korv? Salamichips, såklart! Förmodligen lika onyttigt som chips, betydligt saltare och kladdigare men med en distinkt smak av gris som inga chips någonsin kan emulera. Förmodligen så går det bra att använda salamichips som krydda om man vill sätta lite smak på tråkiga sallader etc.. En varning är dock på sin plats: de kan bli hiskeligt salta, så man bör inte äta obegränsat antal. Vi ska försöka hitta en perfekt dipp.
PrintSalamichips
- Total Time: 10 mins
- Yield: 4
Ingredients
- Salami av valfri sort och mängd
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg salamiskivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Ställ i ugnen och baka i 8-10 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Servera när de är krispiga.
Notes
Lägg salamichipsen på ett bit papper för att svalna så sugs en del av den hiskeliga mängden fett upp, och de blir knaprigare.
Det blir ohyggligt salta, så planera inte att festa på dessa under en hel kväll utan att du laddat upp med dryck.
- Prep Time: 2 mins
- Cook Time: 8 mins
10
Marcus säger
Väldigt salt. Ett mindre antal går dock bra. Ska testas i en sallad.