Balsamicosås
- Total Time: 25 mins
Ingredients
Scale
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk olja
- 3 msk strösocker
- 5 msk balsamvinäger
- 3 dl rött vin
- 1/2 dl kalvfond
- 1 dl vatten
- 2 tsk Maizena
- 2 msk smör
- salt och peppar
Instructions
- Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs sedan all lök i olja i en kastrull. Strö över sockret och låt det få lite färg.
- Häll på balsamvinäger, vin, fond och vatten, och låt koka i c:a 15 minuter.
- Red såsen med Maizena utrört i lite vatten och vispa ner smöret.
- Smaka av med salt och peppar.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
1
Lite skarp i smaken när man smakar, men passar bra till jordärtskockspurén och anka.