Jordärtskockspuré med tryffelolja
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 400 gr mjölig potatis
- 400 gr jordärtskockor
- 100 gr Karl-Johan/champinjoner, i skivor
- 2 msk smör
- 1 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 krm nymald vitpeppar
- 1 tsk tryffelolja
Instructions
- Skala potatis och jordärtskockor.
- Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, var för sig. Häll sedan av vattnet, låt potatisen ånga av och pressa den.
- Mixa jordärtskockorna och blanda potatis och skockor.
- Skiva svampen och stek den gyllenbrun i smör.
- Värm mjölken med 2 matskedar smör och tillsätt mjölken i purén och vispa till ett fluffigt mos.
- Blanda i svampen och smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
3
Mild och god, passade utmärkt till ankbröst.
Jättegott. Om man vill kan man steka lite skivad svamp och blanda i.