Vad kan vara mer franskt än en morotssallad? Vi vet inte, så här har vi en äkta fransk morotssallad. Passar bra som tillbehör till de allra flesta rätter, och excellerar när den ackompanjerar lite saltare maträtter. Ett varningens finger kan höjas för mängden vitlök, men hur mycket ni vill ha vet ni nog själva bäst.
PrintFransk morotssallad
- Total Time: 40 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
Scale
- 3–4 morötter
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk solros- eller rapsolja
- Dragon efter smak
- Salt
- Peppar
Instructions
- Skala morötterna och riv ner dem i en skål.
- Hacka schalottenlök och vitlök.
- Häll ner alla ingredienser i skålen och blanda väl.
- Smaka av med salt och peppar (och dragon, om det behövs). Om det blir för salt så är det bara att riva ner ytterligare en morot.
- Låt stå i kylen 15-30 minuter innan servering.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 30 mins
3
Marcus säger
Mycket trevligt och smakrikt tillbehör.