Ett stänk av parmesan och en lätt dusch av olivolja förvandlar tomaterna till ett perfekt tillbehör till vad du än serverar till huvudrätt. Du kan även prova att göra en macka och lägga dem mellan ett par skivor av ditt favoritfullkornsbröd. Måtten nedan är ungefärliga, du är välkommen att modifiera receptet efter smak och dagsform.
PrintUgnsbakad parmesantomat
- Total Time: 20 mins
- Yield: 4 1x
Ingredients
- 4 tomater, delade på längden
- ~1dl riven Parmesan
- 1 tsk hackad oregano, helst färsk
- 1/4 tsk salt
- Svartpeppar, efter smak
- Olivolja
Instructions
- Sätt ugnen på 225°.
- Placera tomaterna med den delade ytan uppåt på en plåt. Toppa med parmesan, oregano, salt och peppar. Häll olivolja över rubbet.
- In i ugnen tills tomaterna är mjuka, det tar ungefär 15 minuter.
Notes
Om tomaterna välter i ugnen, så testa att skära bort en tunn bit på undersidan så torde de stå lite stadigare.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 15 mins
Nutrition
- Calories: 51
- Sodium: 64mg
- Fat: 2g
- Saturated Fat: 1g
- Carbohydrates: 4g
- Fiber: 1g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 12mg
2
Smakrikt, men snåla inte på parmesanen.